Datawarehouses en rapportage

Inleiding

Operationele systemen bevatten vaak niet de rapportages die nodig zijn om strategisch te sturen. Hiervoor is inzicht nodig over verschillende processen heen, en soms zelf over meerdere administraties heen. Wellicht heeft u behoefte aan een dashboard waar u in één oogopslag de meest belangrijke kengetallen kunt zien, of heeft u informatie uit uw operationele systeem nodig om een catalogus of prijslijst op maat samen te stellen. Daarnaast is het soms gewenst om informatie uit meerdere systemen te combineren en te presenteren in duidelijke rapportages, of deze gegevens te exporteren naar externe systemen. De mogelijkheid om informatie uit operationele systemen te halen is vaak beperkt, en ook de snelheid waarmee de gegevens kunnen worden opgevraagd door externe systemen laat vaak te wensen over.
 
 

Voordelen

Een datawarehouse biedt u o.a. de volgende voordelen:

Specifiek geoptimaliseerd

Betere performance van de rapportages doordat een Datawarehouse specifiek is geoptimaliseerd voor de opgeslagen gegevens.

Operationele Systemen

Betere performance van de operationele systemen doordat deze niet meer willekeurig worden belast met het opvragen van gegevens. Het bijwerken vindt namelijk plaats op gezette tijden, meestal buiten kantoortijden, en alle rapportages worden door het Datawarehouse geleverd.

Analyse

De mogelijkheid om dynamische gegevens historisch op te slaan zodat u trends en analyses kunt toepassen, ook als dit in het operationele systeem niet mogelijk is.

Uitbreiden

De mogelijkheid om het Datawarehouse eenvoudig uit te breiden met gegevens uit nieuwe- of externe systemen.

 

Continuïteit

Continuïteit van de informatie voorziening. Zelfs als u uw operationele systeem vervangt kunt u gebruik blijven maken van het Datawarehouse om uw historische gegevens te bekijken en zelf te vergelijken met de gegevens uit het nieuwe systeem.


 

Datawarehouse

De oplossing voor dit probleem is een 'Datawarehouse'. In een Datawarehouse worden alle benodigde gegevens verzameld, opgeslagen en up-to-date gehouden in een speciale database zodat deze snel en eenvoudig beschikbaar zijn voor rapportage, maar ook voor koppelingen naar andere systemen zoals bv. een web shop. Rapportages kunnen in een online omgeving worden bekeken, maar u kunt er ook voor kiezen om bepaalde rapporten op gezette tijden automatisch te laten e-mailen. Uiteraard kunt u rechten toekennen aan gebruikers of groepen van gebruikers voor toegang tot de verschillende rapporten. Denk hierbij aan groepen als management, administratie, verkoop, magazijn, etc.


Wat bieden wij

Twinvision Software kan alle aspecten van Datawarehousing en reporting voor u verzorgen: de opzet van het Datawarehouse, de koppelingen naar de verschillende systemen en de import en update van gegevens. Samen met u bepalen we de informatie behoefte en ontwikkelen we indien gewenst rapporten en dashboards. Ook de (automatische) export van gegevens naar bv. een web shop of systemen van derden kunnen wij voor u verzorgen.

Estate Vision

Twinvision Software maakt gebruik van Microsoft SQL Server® om de gegevens op te slaan. Dit biedt een stabiele, snelle en schaalbare database omgeving die bij veel ontwikkelaars bekend is. Voor het ophalen en verversen van de gegevens maken we gebruik van Twinvision.Glue welke informatie kan halen uit een scala van externe systemen waaronder Software Gemak Multivers, Software Gemak Multivers Extended, Software Gemak Multivers Wholesale, Accountview en Exact, maar ook uit andere database systemen als Pervasive en Progress, en zelfs uit Excel- of tekst bestanden. De rapportages en dashboards worden gemaakt in Microsoft SQL Server Reporting Services® welke naadloos samenwerkt met de Microsoft SQL Server® database. Microsoft SQL Server Reporting Services® is een veelzijdige rapportage-oplossing (server based), waarmee zowel klassieke als interactieve rapporten kunnen worden samengesteld, beheerd en gedistribueerd. Rapporten kunnen ook eenvoudig in verschillende formaten worden geëxporteerd, zoals PDF, Excel, Word etc.Meer Informatie

 
 

Over ons

Twinvision Software B.V. is sinds 1999 hét softwarehuis voor standaard- en maatwerk applicaties op o.a. administratief en logistiek gebied.

Laatste nieuws


Contactgegevens

Kapelstraat 3
5741 CA BEEK EN DONK

+31 (0)492 468805